Američania so spojencami zaútočili na Islamský štát v Sýrii!

NETKY.SK • 23 September 2014, 10:30 • 2 min
Američania so spojencami zaútočili na Islamský štát v Sýrii!

BEJRÚT - Desiatky militantov zo skupiny Islamský štát (IS) dnes zahynuli alebo utrpeli zranenia pri náletoch koaličných síl vedených Spojenými štátmi na sýrske mesto Rakka a jeho okolie. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Sú tam desiatky mŕtvych a ranených," uviedol Rámí Abdal Rahmán zo Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR). Spojené štáty a ich spojenci predtým oznámili, že podniknú nálety na ciele IS v Sýrii, o čom podľa sýrskeho ministerstva zahraničných vecí vopred informovali stáleho veľvyslanca OSN pre Sýriu. 

 


      

Spojenecké sily vykonali dnes nadránom približne 30 náletov na ciele militantov IS v Sýrii. Podľa amerického predstaviteľa, ktorý si neželal byť menovaný, sa na náletoch rôznou mierou podieľali Saudská Arábia, Spojené arabské emiráty, Jordánsko a Bahrajn. Jordánsko podľa BBC svoju účasť na spojeneckých vzdušných útokoch na približne 20 cieľov IS najmä v meste Rakka už potvrdilo.

 

Američania proti islamistom údajne nasadili aj neviditeľné stíhačky

Spojené štáty a ich spojenci podnikli dnes nadránom na severe Sýrie približne 50 leteckých útokov na ciele militantnej skupiny Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra Reuters. Útoky sa sústredili najmä na severosýrske provincie Rakka a Dajr az-Zaur, pričom zasiahnuté boli aj ciele skupiny front an-Nusra na severozápade Sýrie. 

 

Pri náletoch na ciele IS v Sýrii zahynuli desiatky militantov

Desiatky militantov zo skupiny Islamský štát (IS) dnes zahynuli alebo utrpeli zranenia pri náletoch koaličných síl vedených Spojenými štátmi na sýrske mesto Rakka a jeho okolie. Informovala o tom agentúra Reuters. Podľa Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) pri útokoch zahynulo najmenej 20 islamistov. SOHR zároveň potvrdilo, že cieľmi útokov boli aj pozície militantov z Frontu an-Nusra spájaného s al-Káidou. Tie sa nachádzajú najmä v provinciách Idlíb a Aleppo na severozápade Sýrie.

 

Americké nálety na IS v Sýrii sa zameriavali na baštu extrémistov v Rakke

Nálety amerického letectva a jeho partnerov v noci na dnes boli zamerané na baštu extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) v sýrskom Rakka a na ciele IS v blízkosti irackej hranice. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na amerického predstaviteľa, ktorý si želal ostať v anonymite. Medzi cieľmi sa nachádzali zásoby zbraní a budovy, ktoré používali sunnitskí extrémisti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona