Američania si spríjemňujú karanténu kreatívnym spôsobom, niektorí ju ignorujú

NETKY.SK • 19 Marec 2020, 11:50 • 2 min
Američania si spríjemňujú karanténu kreatívnym spôsobom, niektorí ju ignorujú

V Spojených štátoch amerických sa niektorí obyvatelia rozhodli spríjemniť si domácu karanténu v dôsledku šírenia nového koronavírusu rozvešaním vianočných svetielok. Cieľom aktivity je, aby pestrofarebné svetlá potešili ľudí v týchto temných časoch. Môžu ich pozorovať z bezpečia svojich domovov, ale aj z áut.

slovakia

left justify in out

Lane Grindle z rádia Milwaukee Brewers počas víkendu zverejnil na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter výzvu, aby ľudia opäť vytiahli vianočné osvetlenie. "Môžeme nasadnúť do áut, voziť sa a pozerať sa na ne," napísal a označil to za "spoločenskú aktivitu na diaľku". Mnohých tento nápad nadchol a začali posielať fotografie svojich vianočných dekorácií.

 

 

Výzva sa rozšírila po celej USA
V meste Cumberland v štáte Rhode Island mal rovnaký nápad aj desaťročný chlapec, ktorý sa otca spýtal, či by mohol nainštalovať vianočné osvetlenie. Napokon tak aj urobil a rodina sa rozhodla ponechať ich, až kým budú platiť obmedzenia. Manželia Griffinovci vyzvali aj ďalších Američanov, aby ich nasledovali a odvtedy dostali príspevky od ľudí z celej krajiny. Jedna žena z Louisiany dokonca rozsvietila dom o jednej hodine ráno tamojšieho času po tom, ako si prečítala ich správu.

 

img

 

 

Pozitívnu reakciu dostali už aj z Veľkej Británie. Holly Griffin uviedla, že keď lekári alebo predavači cestujú do práce a uvidia svetielka, možno ich to poteší. "Je to maličkosť, ktorá nám dáva pocit spolupatričnosti," dodala.

Postoj Američanov ku koronavírusu

Podobne ako u nás na Slovensku, aj Američania sa delia na dve skupiny. Niektorí berú karanténu a obmedzenia vážne, ostatní ich ignorujú na plnej čiare. Dôkazom je napríklad video z pláže na Floride, ktorá bola napriek pandémii plná dovolenkárov. Podľa najnovších štatistík je momentálne v USA nakazených takmer 10 000 ľudí, okolo 200 z nich vírusu podľahlo. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies