Američania sfalšovali vyšetrovanie nehody spoločnosti TWA

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 18:57 • 2 min
Američania sfalšovali vyšetrovanie nehody spoločnosti TWA

WASHINGTON - Bývalí francúzski vyšetrovatelia, ktorí skúmali príčiny známej tragédie zrútenia civilného lietadla nad americkým pobrežím, v stredu spochybnili závery oficiálneho vyšetrovania a vyzvali na jeho znovuotvorenie.

slovakia

left justify in out

Francúzi tvrdia, že zistenia ich amerických kolegov nie sú správne a príčinou pádu stroja spoločnosti TWA v roku 1996 nebola explózia na palube lietadla. Uvádza sa to v novom dokumente o tragédii, pri ktorej zahynulo všetkých 230 ľudí v lietadle. Jeho autori tvrdia, že po jeho odvysielaní pri príležitosti 17. výročia incidentu sa preukáže, že vnútorný výbuch nebol dôvodom zrútenia lietadla do Atlantického oceánu.

Stroj Boeing 747 spoločnosti TWA smerujúci do Paríža explodoval krátko po svojom vzlietnutí z newyorského letiska Johna Fitzgeralda Kennedyho. Štyri roky trvajúce vyšetrovanie označilo za príčinu tragédie vznietenie sa paliva v dôsledku elektrického skratu. Tieto závery sú však dlhodobo spochybňované a nahlas sa hovorí o zásahu raketou ako príčine nešťastia. Potvrdzujú to aj viaceré svedecké výpovede popisujúce svetlo a trajektóriu údajnej letiacej strely krátko pred výbuchom. Americká armáda podobné tvrdenia striktne odmieta.

Šiesti Francúzi podľa svojich slov nemohli oficiálne spochybňovať závery nadriadených amerických orgánov a preto počkali, až kým budú mimo služby. Majú totiž údajne dôkazy o sfalšovaní záverov vyšetrovania a taktiež údaje poukazujúce na jednu alebo viac explózii mimo stroja vedúcich k jeho vybuchnutiu vo vzduchu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies