Američania sa chcú vrátiť k trénerovi z NBA

NETKY.SK • 21 Október 2015, 11:00 • 2 min
Američania sa chcú vrátiť k trénerovi z NBA

NEW YORK - Úspešný tréner basketbalovej reprezentácie USA Mike Krzyzewski bude mať na lavičke olympijského výberu nástupcu z NBA.

slovakia

left justify in out

Také sú plány predsedu predstavenstva národnej asociácie USA Basketball Jerryho Colangela. "Všetko smeruje k tomu, že budeme mať profesionálneho trénera," povedal Colangelo pre SiriusXM NBA Radio.

 

Krzyzewski vedie Američanov od roku 2005, s tímami poskladanými z hviezd NBA získal dve zlaté olympijské medaily a dva tituly majstrov sveta. Na klubovej úrovni však "Coach K" trénuje hráčov univerzity Duke. Zmluvu má ešte na OH 2016 v Riu de Janeiro. Colangelo by chcel mať jasno o jeho nástupcovi čo najskôr. Angažovanie kormidelníka z NBA by znamenalo návrat k prvopočiatkom amerických Tímov snov. Ten prvý a najslávnejší na OH 1992 viedol Chuck Daly, Krzyzewski bol v Barcelone jedným z jeho asistentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona