Američania s kvalifikačným nožom na krku

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 13:29 • 2 min
Američania s kvalifikačným nožom na krku

COLUMBUS - Futbalisti USA nechýbali na siedmich majstrovstvách sveta za sebou, ale ich séria visí na vlásku.

slovakia

left justify in out

V piatok zverenci Jürgena Klinsmanna nečakane prehrali v zápase C-skupiny 4. fázy kvalifikácie zóny Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti v Guatemale 0:2 a ak toho istého súpera nezdolajú v utorok v domácom prostredí v Columbuse, ich cesta na záverečný turnaj sa môže predčasne skončiť. Američania sú po troch stretnutiach až tretí v tabuľke, do ďalšej fázy postúpia prvé dve mužstvá. Momentálne tieto pozície patria Trinidadu a Tobagu a Guatemale. "Potrebujeme tri body, sme v pohotovostnom režime," priznal nemecký kormidelník, ktorý po piatkovom nezdare utŕžil kritiku za zostavu. Vyčítali mu minimálne štyri chyby vrátane postavenia Tima Howarda do bránky. Bývalý gólman Evertonu nechytal od 24. januára. V Guatemala City inkasoval v prvej štvrťhodine hneď dvakrát a Američania podľahli tomuto súperovi prvý raz od roku 1988.

 

V Columbuse bude história stáť na strane domácich. Na domácej pôde USA neprehrali 28 kvalifikačných zápasov za sebou, naposledy v septembri 2001 ich vo Washingtone zdolal Honduras. Na columbuskom Mapfre Stadium sú dokonca bez prehry. "Veríme, že fanúšikovia nám už od tréningov začnú vlievať energiu do žíl. Aby Guatemalčanom bolo jasné, že si odtiaľto neodvezú ani bod," vyhlásil kapitán tímu Michael Bradley.

 

Americký futbal bude v utorok bojovať na dvoch frontoch, pretože na tím do 23 rokov čaká proti Kolumbii odveta baráže o účasť na olympijských hrách 2016 v brazílskom Riu de Janeiro. Z horúcej pôdy v Barranquille si zverenci Andiho Herzoga priviezli nerozhodný výsledok 1:1, odveta sa uskutoční v texaskom Friscu. "Musíme odohrať naozaj dobrý zápas, ak chceme splniť náš postupový cieľ. Ak bude Kolumbia nad naše sily, potom si nezaslúžime cestovať do Brazílie," povedal bývalý rakúsky reprezentant. Američania chýbali na OH 2012 v Londýne, v Pekingu 2008 nepostúpili zo základnej skupiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies