Američania prvý raz vyhrali World Baseball Classic

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 09:03 • 2 min
Američania prvý raz vyhrali World Baseball Classic

LOS ANGELES - Bejzbalovej veľmoci USA vyšiel až štvrtý pokus o zisk striebornej trofeje z prestížneho turnaja World Baseball Classic s účasťou hráčov z MLB.

slovakia

left justify in out

V stredajšom finále v Los Angeles zdolal domáci výber Portoriko 8:0. Hrdinom zápasu sa stal nadhadzovač Toronta Blue Jays Marcus Stroman, ktorý vymazal pálkarov súpera v šiestich zmenách a zaslúžene sa stal najužitočnejším hráčom.

 

"Je to úplne iný pocit, keď máte národnú vlajku na hrudi. Chceli sme konečne dostať Spojené štáty späť na bejzbalový vrchol a podarilo sa nám to," tešil sa hráč prvej méty Eric Hosmer. Stretnutie prilákalo na Dodger Stadium 51 565 divákov.   

Američanom sa od prvého ročníka najkvalitnejšie obsadeného medzinárodného turnaja nedarilo. Dvakrát stroskotali v druhom kole a v roku 2009 vypadli v semifinále. Ani tento rok neboli bezchybní, v základnej skupine podľahli obhajcom z Dominikánskej republiky 5:7 a vo štvrťfinálovej F-skupine nestačili ani na svojho neskoršieho finálového súpera 5:6. V semifinále však vyradili dvojnásobných šampiónov Japoncov a vo finále vrátili Portoričanom požičané.      

 "Títo chlapci odviedli maximum. Samého ma prekvapilo, ako rýchlo sa dali dokopy. Zásluhu má na tom najmä tréner Jimmy Leyland. Vytvoril skvelú partiu, ktorá pochopila, o čo na tomto turnaji ide," vyhlásil generálny manažér výberu USA Joe Torre.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona