Američania prijali pred výročím teroristických útokov mimoriadne opatrenia

NETKY.SK • 11 September 2013, 12:23 • 2 min
Američania prijali pred výročím teroristických útokov mimoriadne opatrenia

WASHINGTON - Spojené štáty pred stredajším 12. výročím útokov na Svetové obchodné centrum v New Yorku a Pentagon prijali nešpecifikované protiteroristické opatrenia.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia Bieleho domu sa poradkyňa prezidenta Baracka Obamu pre vnútornú bezpečnosť a boj proti terorizmu Lisa Monacová záležitosti venovala niekoľko mesiacov a samotný Obama v utorok prediskutoval pripravenosť a bezpečnostnú situáciu so svojím tímom. Opatrenia sa údajne týkajú aj nedávnej hrozby zo strany teroristickej siete al-Kájda, ktorá v auguste viedla k dočasnému zatvoreniu veľvyslanectiev a konzulátov USA v moslimských krajinách. Vyhlásenie Bieleho domu tiež spomína udalosť z 11. septembra 2012, keď pri útoku militantov na konzulát USA v líbyjskom Bengází zahynul veľvyslanec Christopher Stevens a ďalší traja Američania. Podľa minulotýždňového hlásenia Federálneho vyšetrovacieho úradu (FBI) a ministerstva pre vnútornú bezpečnosť, ktoré získala tlačová agentúra AP, Washington v súvislosti s výročím útokov z 11. septembra 2001 nezaznamenal žiadnu špecifickú teroristickú hrozbu.

Američania si v stredu pripomenú 12. výročie útokov na Svetové obchodné centrum (WTC) v New Yorku a sídlo ministerstva obrany pri Washingtone známe ako Pentagon. Do mrakodrapov WTC, symbolu amerického obchodu, vrazili 11. septembra 2001 dve unesené dopravné lietadlá s cestujúcimi na palube. Obe veže sa následne zrútili a v ich troskách zahynulo takmer tritisíc osôb. Tretie lietadlo nasmerovali teroristi na Pentagon a štvrté unesené lietadlo havarovalo neďaleko Pittsburghu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona