Američania prídu do Mníchova s európskym výberom

NETKY.SK • 31 Október 2013, 14:12 • 2 min
Američania prídu do Mníchova s európskym výberom

COLORADO SPRINGS - Americká hokejová reprezentácia nastúpi na budúci týždeň na Nemeckom pohári v Mníchove (8. - 10. novembra) s hráčmi pôsobiacimi v KHL, Fínsku, Nemecku, Švédsku a Švajčiarsku.

slovakia

left justify in out

Trinásť hráčov si už v minulosti oblieklo dres reprezentácie USA, sedmička má z majstrovstiev sveta rôznych vekových kategórií dokopy jedenásť medailí. Útočník Kazane Tim Stapleton reprezentoval Spojené štáty na svetovom šampionáte 2013, z ktorého má bronz. Pri poslednej účasti USA na Nemeckom pohári boli v tíme z nominovaných Jeremy Dehner a Andy Wozniewski.

Zámorský tím povedie na Nemeckom pohári Jack Parker, ktorý sa v marci po štyridsiatich rokoch vo funkcii rozhodol odísť z pozície hlavného kouča Bostonskej univerzity. Jeho asistentmi budú Ben Smith a Mike Bavis. Američania budú 8. novembra o 16.30 h prvými súpermi slovenského výberu. V ďalšom priebehu si zmerajú sily so Švajčiarmi a domácou reprezentáciou.

Nominácia USA na Nemecký pohár v hokeji:

Brankári: Ryan Zapolski (Lukko Rauma, Fín.), Jeff Frazee (Valpellice, Tal.)
Obrancovia: Nick Bailen (Tappara Tampere, Fín.), Jeremy Dehner (Jokerit Helsinki, Fín.), Gabe Guentzel (Ritten-Renon, Tal.), Grant Lewis (EHC Mníchov, Nem.), Dylan Reese (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Noah Welch (Växjö, Švéd.), Andy Wozniewski (EHC Mníchov, Nem.), Clay Wilson (Donbas Doneck, Ukr./KHL)
Útočníci: Tim Stapleton (Ak Bars Kazaň, Rus./KHL), Ryan Shannon (Zürich, Švaj.), Dax Sexston (TPS Turku, Fín.), Rhett Rakhshani (Växjö, Švéd.), Nick Palmieri (Mníchov, Nem.), Peter Mueller (Zürich, Švaj.), Steve Moses (Jokerit Helsinki, Fín.), Phil McRae (Espoo, Fín.), Pete MacArthur (Augsburg, Nem.), Chad Kolarik (Linköping, Švéd.), Chris Connolly (Tappara Tampere, Fín.), Chris Bourque (Ak Bars Kazaň, Rus./KHL)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies