Američania predali Derby County anglickému podnikateľovi

NETKY.SK • 3 September 2015, 15:14 • 2 min
Američania predali Derby County anglickému podnikateľovi

LONDÝN - Anglický futbalový klub Derby County zmenil majiteľa. Americké konzorcium biznismenov na čele s bývalým členom exekutívy basketbalového klubu Detroit Pitons Andym Applebym predali "baranov" lokálnemu podnikateľovi Melovi Morrisovi.

slovakia

left justify in out

Američania kúpili Derby v roku 2008, o tri mesiace neskôr však klub zostúpil do druhej najvyššej anglickej súťaže. Odvtedy sa márne pokúša o návrat do Premier League.

 

Morris bol donedávna riaditeľom firmy King Digital, ktorá na trh mobilných platforiem uviedla neskôr veľmi úspešnú hru Candy Crush Saga. Jeho majetok denník Sunday Times pred časom odhadol na pol miliardy eur. Ako dlhoročný fanúšik klubu začiatkom roka kúpil 22 percent akcií, vo štvrtok sa stal stopercentným vlastníkom.

 

Derby neúspešne vstúpilo do novej sezóny Championship, keď po piatich zápasoch má na svojom konte štyri remízy a jednu prehru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies