Američania poslali MOV za hry v Riu milióny dolárov

NETKY.SK • 17 Máj 2017, 14:19 • 2 min
Američania poslali MOV za hry v Riu milióny dolárov

DENVER - Z 257 miliónov dolárov, ktoré Olympijský výbor USA v minulom roku evidoval medzi výdavkami, putovalo 10 milión USD na konto Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z daňového priznania, ktoré USOC zverejnil. Administratívny kompenzačný poplatok za olympijské hry v Riu de Janeiro tvoril 3,9 percenta výdavkov. Suma vyplynula z dohody medzi MOV a USOC o deľbe zisku z predaja televíznych a marketingových práv z olympijských hier, ktorá v roku 2012 ukončila vzájomný spor o financiách.

 

Očakáva sa, že peniaze by mali minimálne vyrovnať šance kandidatúry Los Angeles v boji s Parížom o usporiadanie OH 2024. USOC už za ZOH 2014 v Soči uhradil MOV 5 miliónov USD. Do roku 2020 dosiahne celkový poplatok 20 miliónov USD. "Veríme, že sme tým odstránili prekážku na ceste k úspechu našej kandidatúry," uviedol pred piatimi rokmi po podpise zmluvy prezident USOC Larry Probst.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies