Američania plánujú postaviť na Slovensku vojenskú základňu

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 09:23 • 2 min
Američania plánujú postaviť na Slovensku vojenskú základňu

BRATISLAVA - Spojené štáty americké zacielili svoje aktivity na Slovensko a majú u nás odvážne plány.

slovakia

left justify in out

Na vládnej stránke Spojených štátov sa objavili informácie, ktoré sa týkajú Slovenska. Ide o projekt, o ktorom sa doteraz verejne vôbec nehovorilo. Z údajov dostupných na internete vyplýva, že na Slovensku má vyrásť vojenská základňa.

 

Zákazka, ktorej hodnota je päť miliónov sa objavila na stránke americkej vlády, ktorá sa zaoberá obstarávaním, už vo februári. Podľa webu by malo byť už v auguste jasné, kde by mala vojenská základňa vyrásť.

 

Zákazku má na starosti americká armáda a záujemcovia o stavbu sa môžu hlásiť do dnes.

 

img

img

img

 

"Vedenie rezortu obrany upozorňuje, že nevedie žiadne rokovania s americkou stranou o výstavbe žiadnej základne ani vojenského centra na území Slovenskej republiky. V rámci bilaterálnych stretnutí sa doteraz uskutočnili iba neformálne rokovania, z ktorých vzišla možnosť podpory rozvoja už existujúcej infraštruktúry," reagovali z ministerstva obrany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies