Američania nepodceňujú trpezlivých Slovákov

NETKY.SK • 12 Február 2014, 14:52 • 2 min
Američania nepodceňujú trpezlivých Slovákov

SOČI - Slovenskí hokejisti sú podľa vyjadrení amerických kolegov známi aj tímovou hrou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hokejoví reprezentanti USA, ktorí sa na zimných olympijských hrách v Soči stretnú aj so Slovákmi, majú rešpekt zo zverencov Vladimíra Vůjtka. Hoci Američania sú jednoznační favoriti štvrtkového duelu v A-skupine so začiatkom o 13.30 h SEČ, nepodceňujú súpera. Tím SR pred štyrmi rokmi bojoval pod piatimi kruhmi o medailu, napokon vo Vancouveri skončil na štvrtom mieste. "Keď Slováci nemajú puk, sú pomerne pasívni. Zrejme budú hrať obranným štýlom jedna-štyri. Pre nás bude dôležité, aby sme neprišli o puk v strednom pásme. Určite budú trpezliví a poctivo budú brániť. Nás to nesmie frustrovať. Vstup do takéhoto vážneho turnaja je nesmierne dôležitý, nemôžeme si dovoliť zaváhanie," povedal podľa informačného servisu ZOH 2014 kapitán USA Zach Parise.

 

Obranca Piitsburghu Penguins Brooks Orpik tiež vyzdvihol výkonnosť Slovákov: "Sú naozaj šikovní. Poznáme mnoho chalanov z ich tímu a viackrát sme ich videli na videu. Viacerí z nás hrali proti nim na svetovom šampionáte. Vieme, že sú známi svojou trpezlivosťou, predovšetkým na veľkom klzisku, preto musíme zostať pokojní. Sme si vedomí aj toho, že na konci duelu môže byť bezgólový stav a potom už nikto nevie, ako to dopadne. Preto si myslím, že trpezlivosť je kľúč k úspechu." 

 

Aj útočník "žralokov" zo San Jose Joe Pavelski si uvedomuje náročnosť duelu so Slovákmi. "Bude to veľmi dôležitý zápas. Slováci sú určite dobre pripravení. Je to prvý duel a budú mať dostatok síl a energie. Budú hrať tímovo s jasnou koncepciou a štruktúrou hry. Sú dobrí korčuliari, my sa dostatočne na nich pripravíme," vyhlásil americký center Pavelski. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies