Američania najviac obdivujú Michelle a Baracka Obamovcov

NETKY.SK • 28 December 2018, 13:55 • 2 min
Američania najviac obdivujú Michelle a Baracka Obamovcov

WASHINGHTON - Bývalá americká prvá dáma Michelle Obamová je tento rok najobdivovanejšou ženou v USA. Vyplýva to z prieskumu Gallupovho inštitútu. Obamová z prvej priečky po 17 rokoch zosadila ďalšiu bývalú prvú dámu Hillary Clintonovú. Medzi mužmi Američania najviac obdivujú práve Obamovej manžela, niekdajšieho prezidenta Baracka Obamu.

slovakia

left justify in out

Gallupov inštitút robí prieskum o najobdivovanejších mužoch a ženách od roku 1946. V prieskume, ktorý inštitút uskutočnil od 3. do 12. decembra na vzorke 1025 ľudí, vyjadrilo Obamovej obdiv 15 percent opýtaných. Na druhej priečke u Američanov skončila moderátorka a herečka Oprah Winfreyová s piatimi percentami a po nej nasledujú spomínaná Clintonová a súčasná prvá dáma USA Melania Trumpová so štyrmi percentami. Clintonovú pritom do zoznamu desiatich najviac obdivovaných žien zaradili už 27-krát z toho 22 ráz bola na prvej priečke - najviac ako ktorákoľvek iná žena.

 

img

Moderátorka a herečka Oprah Winfreyová

 

Do top desiatky sa tento rok dostali aj britská kráľovná Alžbeta II., ktorej meno medzi desiatimi najobdivovanejšími ženami v USA figuruje už po 50. raz, nemecká kancelárka Angela Merkelová, sudkyňa amerického najvyššieho súdu Ruth Bader Ginsburgová, veľvyslankyňa USA pri OSN Nikki Haleyová či líderka demokratickej menšiny v Snemovni reprezentantov Nancy Pelosiová.

 

img

Britská kráľovná Alžbeta II.

Okrem Obamu, ktorý je najviac obdivovaným mužom v USA jedenásty rok po sebe, Američania vyslovili obdiv aj prezidentovi Donaldovi Trumpovi. Šéf Bieleho domu skončil štvrtý rok po sebe na druhom mieste a podľa prieskumu ho najviac obdivuje 13 percent opýtaných. Medzi top desať najobdivovanejších mužov Američania zvolili aj niekdajšieho prezidenta Georgea W. Busha, pápeža Františka či podnikateľa Billa Gatesa.


img
Americký prezident Donald Trump so svojou prvou dámou Melanie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona