Američania majú radšej daňový úrad než Trumpa a Clintonovú

NETKY.SK • 2 November 2016, 10:24 • 2 min
Američania majú radšej daňový úrad než Trumpa a Clintonovú

WASHINGTON – Spojené štáty ešte nikdy nemali tak neobľúbených prezidentských kandidátov ako teraz. Američania majú dokonca radšej daňový úrad ako ich.

slovakia

left justify in out

Viaceré prieskumy verejnej mienky počas kampane zistili, že Donald Trump a Hillary Clintonová sú jednými z najmenej obľúbených kandidátov na prezidenta v dejinách, respektíve od čias, keď sa také prieskumy začali robiť. Mnohí Američania sa tiež vyjadrili, že nebudú voliť Trumpa alebo Clintonovú, ale budú hlasovať proti tomu druhému.

 

Renomovaný americký denník Washington Post teraz priniesol zaujímavé porovnania. Pozrel sa na to, či v krajine existuje niekto alebo niečo ešte menej obľúbené. Celkovú percentuálnu úroveň obľúbenosti pritom určoval tak, že z hodnôt popularity odrátaval hodnoty neobľúbenosti. Skúmal tiež, ako sa tieto údaje z prieskumov menili v rôznych obdobiach života oboch kandidátov.

 

"Hillary Clintonová bola na očiach verejnosti viac ako 25 rokov. Keď bola prvou dámou, jej obľúbenosť kolísala. Potom vyskočila, keď sa stala senátorkou a ministerkou zahraničných vecí. Nedávne prieskumy poukázali na pokles jej popularity," napísal Washington Post.

 

Donald Trump bol podľa denníka v porovnaní so svojou vyzývateľkou vždy vnímaný negatívne. "Prvé prieskumy z roku 1999, keď zvažoval kandidatúru, ukázali popularitu mínus 52 percent. Nedávno sa jeho čísla zlepšili, hoci stále sú značne pod nulou," uvádza Washington Post.

 

Obaja prezidentskí kandidáti sú teraz na úrovni mínus 22 percent. Američania sa priaznivejšie než o kandidátoch na prezidenta vyjadrujú napríklad o daňovom úrade, feminizme, vyhľadávači Google či Národnej asociácii držiteľov zbraní (NRA).

 

Ešte horšie je na tom americký Kongres s celkovou popularitou mínus 42 percent. "Kongres si kope hlbšiu a hlbšiu jamu," napísal Washington Post. Pozitívne hodnotenie zákonodarcov podľa denníka klesá od roku 2001, keď bolo na úrovni 41 percent.

 

Popularita dvoch hlavných politických strán klesá tiež. Kým v roku 2001 mala Demokratická strana obľúbenosť na úrovni 39 percent, teraz sú to len štyri percentá. Republikánska strana si pohoršila ešte viac: poklesla z 35 percent na mínus 20.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona