Američania Kurdom v Kobane zhadzovali zbrane

NETKY.SK • 20 Október 2014, 08:13 • 2 min
Američania Kurdom v Kobane zhadzovali zbrane

KOBANE - Spojené štáty Kurdom v sýrskom meste Kobane na hranici s Tureckom zhodili z lietadiel "veľké množstvo" zbraní.

slovakia

left justify in out

V pondelok to prostredníctvom svojho konta na sociálnej sieti Twitter potvrdil hovorca kurdských milícií Polat Can. Okrem zbraní dodali Američania Kurdom aj zásoby liekov. Armáda USA v oficiálnom stanovisku informovala, že dopravné lietadlo typu C-130 sa po celej operácii bezpečne vrátilo späť na základňu. Dodávky majú podľa Washingtonu pomôcť Kurdom tomu, aby aj naďalej "kládli odpor" bojovníkom z Islamského štátu (IŠ) snažiacich sa o dobytie strategického mesta.

 

Kurdi ešte koncom minulého týždňa oznámili, že islamistických militantov sa už podarilo vyhnať z "väčšiny" Kobane. K vytlačeniu IŠ prispeli letecké útoky koalície vedenej USA, ktorá v meste uskutočnila desiatky náletov. Boj o Kobane je považovaný za hlavný test toho, či je vzdušná kampaň Američanmi vedenej koalície schopná odraziť IŠ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona