Američania dopriali Nelsonovi zlatý ceremoniál

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 10:40 • 2 min
Američania dopriali Nelsonovi zlatý ceremoniál

DES MOINES - Atletická asociácia USA usporiadala na národnom šampionáte v Des Moines dekoráciu nového guliarskeho olympijského víťaza z Atén 2004 Adama Nelsona.

slovakia

left justify in out

Američana už v závere mája oficiálne posunul na čelo poradia Medzinárodný olympijský výbor ako súčasť rozhodnutia diskvalifikovať pre doping ukrajinského guliara Jurija Bilonoga. Slovák Mikuláš Konopka sa vo výsledkovej listine posunul na 9. priečku.

Na starovekom štadióne v Olympii si Nelson 18. augusta 2004 vybojoval striebro. Vlani sa opätovne testovali vzorky z podujatia a z analýz vyplynulo, že Bilonog bral steroidy. Strieborná medaila teraz patrí Dánovi Joachimovi Olsenovi, bronzová Španielovi Manuelovi Martínezovi. 

"Je to už dávno, ale emócie sú stále veľmi silné," povedal Nelson, ktorému síce ešte nezavesili na krk zlatý kov, pretože zatiaľ nedorazil, ale nechýbala štátna hymna a čestné kolo víťaza s dvoma malými dcérami po boku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies