Američania do semifinále, v nájazdoch zdolali Čechov

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 18:14 • 2 min
Američania do semifinále, v nájazdoch zdolali Čechov

MOSKVA - Hokejisti Spojených štátov amerických postúpili do semifinále majstrovstiev sveta v Rusku. V prvom moskovskom štvrťfinálovom súboji vo štvrtok popoludní Američania zdolali Čechov 2:1 po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

Hrdinom USA sa stal mladučký útočník Auston Matthews. V 22. min vyrovnal na 1:1, keď odpovedal na prvý gól Čechov v podaní Tomáša Zohornu. Ďalšie góly už v riadnom hracom čase a ani predĺžení nepadli. Proklamovaná draftová jednotka NHL, 18-ročný Matthews, neskôr ako jediný premenil svoj nájazd a víťazov A-skupiny Čechov poslal domov, zatiaľ čo svoj tím prekvapujúco posunul do semifinále.

Štvrťfinále (Moskva/Rus.):


Česko - USA 1:2 po sam. nájazdoch (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0, 0:1)


Góly: 16. Zohorna (trest. strieľanie) - 22. Matthews (Vatrano, Wideman), rozhodujúci nájazd Matthews
Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0,
rozhodovali: Wehrli (Švaj.), Öhlund (Švéd.) - Otmakov (Rus.), Philblad (Švéd.)


Zostavy:


Česko: Furch - Jeřábek, Jordán, Kolář, Šimek, Kempný, Kundrátek, M. Doudera - Červenka, Plekanec, Pastrňák - Řepík, Jan Kovář, Birner - Kousal, T. Zohorna, Kašpar - Zaťovič, Faksa, Filippi - Koukal


USA: Kinkaid - Hanifin, Wideman, Murphy, McCabe, Wasofsky, Skjei, Santini - Larkin, Matthews, N. Foligno - Nelson, Hinostroza, Vatrano - Comprer, Schroeder, Motte - Hendricks, Maroon, Fasching - Wood

Nájazdy: Kašpar nedal - 0:0, Hendricks nedal - 0:0, Koukal nedal - 0:0, Matthews 0:1, T. Zohorna nedal - 0:1.

Už v 4. min šiel na trestnú lavicu Američan Matthews, ale českí hokejisti presilovku nevyužili. V 10. min Řepík vypálil z prvej tesne vedľa, ešte predtým dobiedzal pred Kinkaidom Červenka - bez úspechu. V 16. min bolo nariadené trestné strieľanie pre Čechov po faule na Zohornu, ktorý šiel sám na brankára Kinkaida. Zohorna v trestnom nájazde zamiešal puk, počkal si na pohyb amerického gólmana a s prehľadom skóroval - 1:0.

 

Päťdesiatšesť sekúnd pred koncom prvej tretiny mohol v presilovke pridať druhý český gól Červenka, ale Kinkaida neprekonal. Američania trestali krátko po začiatku druhej tretiny. Mladučký talent, iba 18-ročný Matthews, naznačil blafák a zasunul puk medzi Furchove betóny - 1:1. Útočník švajčiarskeho Zürichu strelil svoj štvrtý gól na MS 2016.

 

Potom prišli ďalšie dve šance aktívneho Červenku, ale voči Kinkaidovi neuspel ani z úniku. V 38. min mal podobnú príležitosť Faksa, Kinkaid mu vypichol puk a k zakončeniu sa nedostal. Na začiatku tretej tretiny prežili Česi ťažké chvíle pri vylúčení Šimeka, ale Furch všetky americké šance zneškodnil. Sedem a pol minúty pred koncom tretej časti hry Pastrňák po výbornej prihrávke Červenku tesne minul pravú žŕdku americkej bránky. V závere tretej tretiny dostali Česi už šiestu možnosť zahrať si presilovú hru, ale opäť ju nezužitkovali.


V predĺžení so štyrmi korčuliarmi na oboch stranách mal prvú veľkú šancu Američan Schroeder, ale útočník Minnesoty proti Furchovi neuspel. Potom šiel na trestnú lavicu po zbytočnom faule Zohorna, ale jeho traja spoluhráči sa ubránili zväčša jalovému tlaku Američanov.

 

V závere predĺženia mal rozhodnutie na hokejke Wideman, ale český obranca Kundrátek v poslednej chvíli tečoval jeho strelu smerujúcu do odkrytej bránky. Rozhodnúť napokon museli až nájazdy. Jediný premenil Matthews, ktorý naznačil blafák, ale napokon vystrelil a prekonal Furcha.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies