Američania cvičia ukrajinských vojakov priamo v bojových zónach

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 10:44 • 2 min
Američania cvičia ukrajinských vojakov priamo v bojových zónach

MOSKVA - Americké jednotky cvičia ukrajinské sily priamo v konfliktnej zóne na východe Ukrajiny. Vo štvrtok to uviedlo ruské ministerstvo obrany, americká strana však toto tvrdenie vzápätí poprela "ako smiešny pokus Moskvy zakryť vlastné aktivity" v tomto regióne.

slovakia

left justify in out

Hovorca ruského ministerstva obrany, generálmajor Igor Konašenkov vyhlásil, že Američania poskytujú bojovníkom ukrajinskej Národnej gardy výcvik "nielen na západe Ukrajiny, ako ukazujú televízie, ale aj v bojových zónach v okolí miest Mariupoľ, Severodoneck, Artjomovsk a Volnovacha".

 

Pentagon v pondelok oznámil, že na Ukrajine sa začal výcvik príslušníkov Národnej gardy, ktorý prebieha v meste Javoriv pri poľských hraniciach. Asi 300 amerických vojakov má počas nasledujúceho pol roka vycvičiť asi 900 ukrajinských vojakov. Rusko tento výcvik od začiatku kritizuje ako krok, ktorý povedie ešte k väčšej destabilizácii Ukrajiny. Štvrtkové vyhlásenie ruského rezortu obrany o tom, že výcvik prebieha aj v bojových zónach, poprela hovorkyňa Pentagonu Eileen Lainezová. "Je to smiešny pokus odvrátiť pozornosť od toho, čo sa skutočne deje na východe Ukrajiny," vyhlásila a dodala, že Rusko pokračuje v dodávaní smrtiacich zbraní a poskytovaní výcviku a velenia protivládnym povstalcom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies