Američania chcú zabrániť sklamaniu, kamarátstvo so Slovákmi bokom

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 12:25 • 2 min
Američania chcú zabrániť sklamaniu, kamarátstvo so Slovákmi bokom

PETROHRAD - Utorňajší kľúčový duel B-skupiny MS medzi slovenskými hokejistami a USA nemá podľa zámorských reprezentantov žiadneho favorita. Američania si jeho dôležitosť uvedomujú a ak by v ňom stratili tri body, neúčasť vo štvrťfinále by považovali za obrovské sklamanie. Aj preto pôjdu kamarátske vzťahy z profiligových klubov so Slovákmi na ľade bokom.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Johna Hynesa si cestu do najlepšej osmičky šampionátu skomplikovali sami. Stretnutia s outsidermi z Bieloruska, Maďarska aj Francúzska suverénne zvládli, no mimoriadne dôležitý duel s Nemeckom prehrali 2:3 gólom tridsaťtri sekúnd pred treťou sirénou. "Nemci hrali veľmi dobre, najmä organizovane. Možno sme mali viac šancí, ale od druhej tretiny sme boli nedôrazní v zakončení, pred bránkou sme pôsobili nevýrazne. Nepodcenili sme ich, nechceli sme pokúšať šťastie. Vedeli sme, že majú niekoľko hráčov z NHL, ktorí im tvoria hru a s ich pomocou to zvládli," vrátil sa k stretnutiu kapitán Matt Hendricks.

 

Tesnou prehrou sa Američania pripravili o istú štvrťfinálovú účasť a ak podľahnú aj Slovákom v riadnom hracom čase, s ruským šampionátom sa rozlúčia. Poludňajší duel v utorok tak nesie jasný prívlastok - "o všetko". "Neviem, či je niekto favoritom. Musíme sa sústrediť len na seba a nič si nepripúšťať. Cítime tlak, no hlavne preto, že zápas sa bude hrať v netradičnom čase, oveľa skôr ako zvyčajne. Slováci majú napriek uplynulým prehrám dobrý tím, no nechceme im dať šancu," podčiarkol Hendricks.

 

Vo výbere trénera Zdena Cígera narazí na klubového spoluhráča z Edmontonu. Hendricks dobre vie, že Andrej Sekera je najväčším slovenským lídrom nielen v produktivite, ale aj v kabíne. "Sme veľmi dobrí priatelia. Mám ho rád, ale v zajtrajšom zápase to platiť nebude," zdôraznil 34-ročný útočník.

 

Rovnako to bude cítiť aj Dylan Larkin z Detroitu. V Petrohrade sa nakrátko stretol s Tomášom Jurčom a v utorok nastúpi proti nemu s motiváciou navyše. "Bude to veľký zápas. Musíme sa vrátiť na ľad silní. Tlak na nás bude veľký, ale musíme to zvládnuť," odvetil 19-ročný Larkin.

 

Slovenská hra z uplynulých stretnutí s Kanadou a Fínskom nespôsobila favoritom veľké problémy. Larkin však očakáva, že proti USA sa Cígerov tím vypne k čo najlepšiemu výkonu. "Videl som ich hrať. Očakávam, že budú nepríjemní v presilovkách, dôrazní v útoku a hladní po góloch," konštatoval. Ak by mladý tím, vytvorený na polovicu z univerzitných hráčov, neuspel, pre zámorský hokej by to bolo obrovské sklamanie. "Máme tu slušný tím, ktorý doteraz tvrdo pracoval na tom, aby postúpil do štvrťfinále. Ak sa nám to nepodarí, bude to obrovské sklamanie."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies