Američania budú môcť prispieť Obamovi na kampaň aj formou SMS

NETKY.SK • 23 August 2012, 13:57 • 2 min
Američania budú môcť prispieť Obamovi na kampaň aj formou SMS

Američania budú môcť prispieť Obamovi na kampaň aj formou SMS - Politika Stúpenci amerického prezidenta Baracka Obamu budú môcť prispieť na jeho predvolebnú kampaň aj prostredníctvom esemesiek. Prijímanie darcovských SMS by sa malo rozbehnúť tento týždeň,

slovakia

left justify in out

imgStúpenci amerického prezidenta Baracka Obamu budú môcť prispieť na jeho predvolebnú kampaň aj prostredníctvom esemesiek. Prijímanie darcovských SMS by sa malo rozbehnúť tento týždeň, oznámil dnes jeho volebný tím.
      Obamov tím podľa oznámenia dokončuje dohody so štyrmi mobilnými operátormi; ďalší by mali nasledovať v blízkej budúcnosti. Môže ísť o začiatok revolúcie vo financovaní predvolebných kampaní, v ktorých v USA dominujú veľké, šesťciferné dary, konštatovala agentúra Reuters.
      V najbližších dňoch sa voliči na Obamových mítingoch zrejme začnú stretávať s výzvami, aby prispeli desiatimi dolármi zaslaním esemesky s textom GIVE na číslo 62262.
      Myšlienku darcovských SMS v minulosti podporil aj volebný tím Obamovho republikánskeho vyzývateľa Mitta Romneyho, ktorý by podľa očakávaní mal spustiť podobný program so skráteným číslom 466488.
      Darcovské esemesky vo forme, v akej sú momentálne federálnymi úradmi schválené, môžu byť anonymné, avšak obmedzené na 10 dolárov za SMS, 50 dolárov za mesiac a celkovo maximálne 200 dolárov pre jedného kandidáta. Zakázané sú takéto príspevky od cudzincov, ľudí mladších ako 18 rokov alebo firiem.
      Obamovi sa pred predošlými voľbami v roku 2008 poradilo dosiahnuť rekord, pokiaľ ide o množstvo peňazí získaných na kampaň, a to aj vďaka malým príspevkom od množstva radových Američanov. Menšie dary tvoria výrazne väčší podiel financií, ktoré získal, v porovnaní s jeho republikánskym súperom aj tentoraz.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies