Američania bombardovali okolie mesta Kobané, spojenci útočili v Iraku

NETKY.SK • 18 Október 2014, 06:46 • 2 min
Američania bombardovali okolie mesta Kobané, spojenci útočili v Iraku

KÁTHMANDU - Pátracie tímy aj v piatok pokračovali v prehľadávaní oblasti pod nepálskou horou Annapurna, kde snehová búrka a lavíny zasypali desiatky turistov aj šerpov.

slovakia

left justify in out

Najnovšie sa im podarilo vyslobodiť asi 40 z nich, ďalšie desiatky sú však stále nezvestné. Oficiálnu bilanciu obetí v súčasnosti stanovili na 29, čím sa nešťastie zaradilo medzi vôbec najhoršie tohto druhu. Medzi obeťami sú aj dvaja Slováci. Prístup k niektorým zavaleným oblastiam je však pre nepriaznivé počasie stále komplikovaný.

 

Snehová búrka, ktorá bola dozvukom silného cyklónu Hudhud, udrela nad výškou asi 45000 metrov v okolí priesmyku Thorong La (5400 metrov). Takzvaný okruh okolo Annapurny je jedným z najobľúbenejších horolezeckých trás v Nepále. Tento rok je to už druhá vážna tragédiu potom, čo v apríli zabila lavína na Mount Evereste 16 šerpov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies