Američania boli pre našich príliš ťažkým súperom, rozhodcovia tomu ale dopomohli

NETKY.SK • 3 Jún 2021, 19:15 • 2 min
Američania boli pre našich príliš ťažkým súperom, rozhodcovia tomu ale dopomohli

RIGA - Slovenskí hokejisti nepostúpili do semifinále majstrovstiev sveta v lotyšskej Rige. Vo štvrtok popoludní vo štvrťfinále Slováci nestačili na Američanov a podľahli im celkom jednoznačne 1:6 (0:3, 1:1, 0:2).

slovakia

left justify in out

Tri góly víťazného tímu už v prvej tretine strelili Brian Boyle, Colin Blackwell a Conor Garland.

 

MS v hokeji: Online štvrťfinále Slovensko - USA

 

Jediný slovenský gól v Riga Arene dosiahol v 33. min za stavu 0:3 líder produktivity na šampionáte Peter Cehlárik. V trinástom vzájomnom súboji Slovákov a Američanov na majstrovstvách sveta sa zrodilo siedme víťazstvo zámorského mužstva (bilancia 5-1-7).

 


Napriek prehre sa Slovensko s mladým tímom na MS 2021 dočkalo najlepšiemu umiestnenia na svetovom šampionáte za ostatných osem rokov. Zverenci Craiga Ramsayho skončia na siedmom alebo ôsmom mieste. Závisí to od toho, či Kanaďania vo večernom zápase zdolajú Rusov. Predtým naposledy si Slováci zahrali vo štvrťfinále MS v roku 2013 v Helsinkách. Nestačili vtedy na domácich Fínov 3:4.

Najlepšími troma hráčmi Slovenska na MS v Rige sa stali útočníci Marek Hrivík, Peter Cehlárik a obranca Mislav Rosandič.

 

img


Vyjadrenia po zápase
Ján Pardavý (asistent trénera SR): "Kľúčom k americkému úspechu bola prvá tretina. Hneď na začiatku sme hrali oslabenie troch proti piatim. Odohrali sme to dobre, ale akoby to určilo nastavenie zápasu. Američania boli rýchlejší a silnejší v súbojoch. V druhej tretine sme sa zlepšili, ale gól na 1:4 nás nalomil....Celkovo je štvrťfinále pre nás zaslúžené."

Marek Hrivík (útočník SR): "Veľa ľudí od nás pred týmto turnajom veľa neočakávalo. Som hrdý na tento tím. Všetci hráči predviedli neskutočné výkony a posunú sa ďalej vo svojich kariérach. Verím, že fanúšikovia na Slovensku sú na nás hrdí."

 

img

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2021 - Riga (Lot.) - štvrťfinále - štvrtok:
USA - Slovensko 6:1 (3:0, 1:1, 2:0)
Góly: 14. Boyle, 16. Blackwell (Labanc, Robinson), 20. Garland (Moore, Jones), 37. Blackwell (Robinson, Labanc), 46. Chmelevski (Wolanin), 59. Garland (Wolanin, Moore) - 33. Cehlárik (Lantoši)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Schrader (Nem.), Tscherrig (Švaj.) - Obwegeser (Švaj.), Merten (Nem.)
 

 

Zostavy:
Slovensko: Húska - Gernát, Kňažko, Nemec, Rosandič, Grman, Jánošík, Bučko, Ďaloga - Cehlárik, Hrivík, Lantoši - Studenič, Krištof, Slafkovský- Kelemen, Roman, K. Pospíšil - Buc, Matúš Sukeľ, Liška


USA: Petersen - Roy, Wolanin, Tennyson, Jones, Hellickson, Mackey, Wideman - Garland, Moore, Robertson - Thompson, Drury, Donato - Labanc, Blackwell, Beniers - Chmelevski, Rooney, Robinson
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona