Američania a Európania hodnotia svoje ekonomiky negatívne

NETKY.SK • 9 August 2016, 17:41 • 2 min
Američania a Európania hodnotia svoje ekonomiky negatívne

WASHINGTON - Američania, Japonci a Európania hodnotia svoje ekonomiky negatívne. Číňania, Indovia a Austrálčania naopak vnímajú svoje ekonomiky pozitívne.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu organizácie Pew Research Center na vzorke vyše 20 tis. respondentov v 16 krajinách, ktorého výsledky zverejnila v utorok. Iba 44 percent Američanov hodnotilo ekonomiku USA ako "dobrú", hoci je to zlepšenie v porovnaní s rokom 2011, kedy ju pozitívne hodnotilo iba 18 percent Američanov.


Najhoršie svoju ekonomiku hodnotia Gréci. Iba dve percentá obyvateľov krajiny si myslia, že ich hospodárstvo je dobré. Grécka ekonomika sa však od roku 2007 zmenšila o 26 percent a miera nezamestnanosti je na úrovni 23,5 percenta. Výnimkou v Európe sú Nemci, Švédi a Holanďania, ktorí svoje ekonomiky hodnotia pozitívne.

 

Až 87 percent Číňanov považuje ekonomiku svojej krajiny za dobrú, hoci tempo hospodárskeho rastu v Číne sa spomaľuje už päť rokov. Pozitívne svoje ekonomiky vníma väčšina Indov, a to 80 percent, aj Austrálčanov, 57 percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona