Američana žijúceho v Afganistane uniesli na ceste do práce

NETKY.SK • 19 Jún 2017, 13:43 • 2 min
Američana žijúceho v Afganistane uniesli na ceste do práce

KÁBUL – Muža amerického občianstva v nedeľu uniesli neznámi únoscovia, prezlečení do uniforiem afganských bezpečnostných síl, aby svoju obeť zmiatli.

slovakia

left justify in out

Muž bol akurát na ceste do práce, kedy ho jeho únoscovia zastavili. Nič netušiaci muž odstavil vozidlo v domnení, že ide o vojakov. K únosu došlo v oblasti Karte Char Kábul, podľa Mohameda Almasa, vedúceho oddelenia vyšetrovania kriminality Kábulu (CID).

 

Hlavný vyšetrovateľ uviedol, že únoscovia Američana svojím prestrojením úplne zmiatli. Polícia má podozrenie, že by mohlo ísť členov teroristickej bunky, ktorý Američana uniesli s cieľom vystrašiť ostatných s americkým pasom v krajine. 

 

Podobná situácia nastala v roku 2016, kedy boli unesení dvaja profesori z americkej univerzity v Afganistane. Univerzita informácie odmietala a nakoniec boli videní vo videu, ktoré vydalo hnutie Taliban v januári tohto roka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona