Američana prepustili z väzenia po 3 desaťročiach, sudca zrušil jeho trest smrti

NETKY.SK • 4 September 2014, 08:53 • 2 min
Američana prepustili z väzenia po 3 desaťročiach, sudca zrušil jeho trest smrti

RALEIGH - Amerického väzňa z cely smrti prepustili po tom, čo za mrežami strávil tri desaťročia svojho života. V predchádzajúci deň totiž sudca zrušil jeho rozsudok vzhľadom na nové výsledky testov DNA, pokladané za nový dôkazový materiál.

slovakia

left justify in out

Henry McCollum (51) opustil v stredu centrálnu väznicu v Raleighe, hlavnom meste amerického štátu Severná Karolína. Objal svoju matku a poďakoval sa Bohu za prepustenie, približuje agentúra AP. Jeho nevlastnému bratovi, 46-ročnému Leonovi Brownovi, takisto súd v utorok zrušil verdikt vyhlásený v prípade znásilnenia a vraždy malého dievčaťa z roku 1983. Brown, pôvodne odsúdený na doživotie, tiež opustil väzenie v meste Greenville v štáte Južná Karolína v priebehu stredy, niekoľko hodín po svojom nevlastnom súrodencovi.
      

McCollum je jedným z najdlhšie väzneným odsúdencom na trest smrti v Severnej Karolíne. McCollum sa po opustení väzenia krátko rozprával s novinármi, potom si sadol na sedadlo spolujazdca v otcovom aute, ale reportér mu musel ukázať, ako si zapnúť bezpečnostný pás. Takýto typ pásu totiž ešte nikdy predtým nepoužíval.
    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona