Američan ulovil 600-kilového žraloka mako

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 16:59 • 2 min
Američan ulovil 600-kilového žraloka mako

LOS ANGELES - Istému Jasonovi Johnstonovi z Texasu sa podarilo v pondelok pri pobreží kalifornského mesta Huntington Beach uloviť samicu žraloka mako (Isurus oxyrinchus) s hmotnosťou 600 kilogramov a dĺžkou 335 centimetrov.

slovakia

left justify in out

Ak tento úlovok potvrdia predstavitelia International Game Fish Association, pôjde o nový svetový rekord. Doteraz najväčší ulovený žralok tohto druhu vážil 554 kilogramov a chytili ho pri pobreží štátu Massachusetts.

"Je to neskutočné. Tento žralok je bezpochyby stroj na zabíjanie. Jeden zlý pohyb a mohol som vypadnúť z lode a navždy zmiznúť v oceáne. Stále ma bolí každá jedna kosť v tele. Je to tá najdesivejšia vec, akú som v živote spravil," uviedol v rozhovore pre Los Angeles Times Johnston, ktorý svoj úlovok po oficiálnom uznaní venuje na výskum. David McGuire, riaditeľ organizácie Shark Stewards zameranej na ochranu žralokov, si však myslí, že Johnston mal rekordného žraloka pustiť späť do mora. "Trochu ma to zaskočilo. Ľudia by mali tieto žraloky vnímať ako úžasné zvieratá, ktoré sú dôležitou súčasťou oceánov, a obdivovať ich krásu namiesto toho, aby ich zabíjali," vyhlásil McGuire.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies