Američan so slovenskými koreňmi nevylúčil opätovný návrat do reprezentácie

NETKY.SK • 10 December 2018, 13:50 • 2 min
Američan so slovenskými koreňmi nevylúčil opätovný návrat do reprezentácie

BARCELONA - Po hádzanárovi Martinovi Straňovskom je basketbalista Kyle Kuric ďalším Slovákom, ktorý pôsobí v slávnej španielskej organizácii FC Barcelona. V tíme s názvom FC Barcelona Lassa sa už udomácnil a patrí medzi najvýraznejšie opory klubu. Pravdou je, že sa narodil v USA, no má slovenské korene aj pas, takže reprezentuje Slovensko.

slovakia

left justify in out

V metropole Katalánska je spolu s rodinkou, manželkou a tromi deťmi, spokojný. Teší ho aj to, že mu sezónu nekomplikujú choroby a zranenia.

 

"V tomto smere je všetko v poriadku a budem rád, ak mi to vydrží," vyjadril sa Kyle Kuric. 


"Zatiaľ mi to v Barcelone ide veľmi dobre. Snažím sa dávať do toho maximum. V Eurolige sme nazbierali niekoľko prehier v zápasoch, v ktorých sme predviedli dobré výkony,"  dodal Kuric v rozhovore pre agentúru SITA v nedeľu večer po domácom ligovom triumfe nad Tenerife (77:73).

 

Americký rodák so slovenskými koreňmi počas vyše 21 minút na palubovke zaznamenal osem bodov (z toho dve trojky). Nebolo to síce najviac spomedzi všetkých hráčov, ale v hodnotení +/- bol s číslom 12 najlepší na palubovke. 

 

 

Kyle Kuric po prvom úspešnom víťazstve v "El Clásico". "Ďakujem všetkým fanúšikom za podporu."


Pri debate s Kuricom nemožno obísť ani tému slovenského basketbalu. V reprezentácii doteraz absolvoval tri súťažné zápasy a je otázne, kedy a či vôbec ešte nastúpi v drese národného tímu SR.

 

"Aktuálne nie som v kontakte s nikým, s kým by som sa bavil o dianí v slovenskom basketbale a o tom, kedy najbližšie bude hrať reprezentácia.  Je veľmi náročné premýšľať týmto smerom, ak pôsobím v euroligovom tíme," dodal na záver.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona