Američan so slovenskými koreňmi Jack Garfein bude prednášať o herectve

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 09:17 • 2 min
Američan so slovenskými koreňmi Jack Garfein bude prednášať o herectve

BRATISLAVA - Legendárny svetový herecký pedagóg Jack Garfein, víťaz ceny Masque d'Or za najlepšieho učiteľa herectva roka v Paríži a režisér, prichádza z New Yorku na prvú Master Class svojho druhu na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Uskutoční sa 20. apríla v bratislavskom Korzo Café. Slovák, ktorý prežil 11 koncentračných táborov, svojho času režisér Jamesa Deana, Paula Newmana či Marylin Monroe, zakladateľ Actors Studio West, sa vracia na Slovensko, aby tu po prvý raz od svojho odchodu v roku 1942 prednášal na intenzívnom interaktívnom workshope o hereckých technikách a réžii.

 

Tento projekt podporuje rozvoj umeleckej osobnosti, testuje intuitívny proces prostredníctvom holistickej techniky a podvedomia, technické zručnosti pre hranie na javisku a pred kamerou. Technika implementuje aj iné médiá, ktoré prispievajú k lepšiemu porozumeniu hereckého umenia. Návšteva Garfeina je vzácnym zdrojom informácií o divadelnej i jeho osobnej histórii, ktorú sa študenti a učitelia dozvedia z prvej ruky od zakladateľa Actors Studio West.

 

Tým, že im poskytne potrebné schopnosti a historické pozadie, dáva možnosť porovnať rôzne prístupy k herectvu a réžii od vedúcej osobnosti na poli amerického divadla a filmu a zároveň ponúkne platformu aj pre medzinárodných návštevníkov. Garfein je medzinárodný divadelný a filmový režisér, spisovateľ a učiteľ, ktorý ovláda niekoľko jazykov. Tým, že sa narodil na Slovensku, stáva sa kľúčovou postavou v rámci lepšieho porozumenia udalostí druhej svetovej vojny a jeho odkazu.

 

Vyhral Masque d'Or ako najlepší učiteľ drámy vo Francúzsku. Študenti a účastníci prednášok získajú lepšiu predstavu o zahraničných technikách, povedomie o divadelnom a filmovom herectve v USA, rozšíria svoje horizonty v oblasti kreativity tejto profesie všeobecne. Je tu potenciál vzbudenia zvedavosti a otvorenia dialógu, ktorý bude dôležitý pre budúce generácie umelcov.

Vstupenky sú k dostaniu v sieti Predpredaj.sk. TASR informovala manažérka podujatia Sofia Nováková.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies