Američan Snowden z kauzy sledovacích programov nie je v Británii vítaný

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 10:01 • 2 min
Američan Snowden z kauzy sledovacích programov nie je v Británii vítaný

BANGKOK - Britská vláda vydala varovanie pre letecké spoločnosti vo svete, aby nedovolili Edwardovi Snowdenovi - z kauzy prezradenia amerických tajných sledovacích programov - nastúpiť do lietadiel smerujúcich do Británie. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení britského ministerstva vnútra s pondelkovým dátumom sa uvádza, že letecké spoločnosti majú odmietnuť Snowdenov nástup do lietadla, pretože u tejto osoby je "vysoko pravdepodobné odmietnutie vstupu do Británie".

Kópiu dokumentu britského ministerstva, získaného z letiska v thajskom Bangkoku, mala k dispozícii AP. Britský diplomat potvrdil pravosť dokumentu s tým, že bol poslaný leteckým spoločnostiam vo svete.

Snowden zverejnil prísne tajné dokumenty o tajných programoch americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA). Predpokladá sa, že Američan je v Hongkongu. Zatiaľ naňho nevydali zatykač.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona