Američan Reijnen víťazom 1. etapy Okolo Utahu

NETKY.SK • 4 August 2015, 08:35 • 2 min
Američan Reijnen víťazom 1. etapy Okolo Utahu

LOGAN - Američan Kiel Reijnen z kontinentálneho tímu UnitedHealthcare Pro Cycling sa stal víťazom pondelňajšej prvej etapy cyklistických pretekov Okolo Utahu, ktorá merala 212,5 km a mala začiatok aj koniec v Logane.

slovakia

left justify in out

Víťaz dominoval v špurte menšej skupinky jazdcov pred krajanom Alexom Howesom a ďalším Američanom Taylorom Phinneym.


Pre člena tímu BMC Racing Phinneyho to bolo prvé súťažné predstavenie po viac ako roku, vlani počas národného šampionátu si po kolízii s motocyklom zlomil niekoľko kostí a dlhodobo sa liečil. Preteky Okolo Utahu sa začali bez dvojnásobného obhajcu prvenstva Toma Danielsona, ktorý bol suspendovaný svojím tímom Cannondale-Garmin po pozitívnom teste na syntetický testosterón. Momentálne čaká na potvrdenie B-vzorky. Danielson v twitterovom vyjadrení popiera akúkoľvek vinu. Tvrdí, že po osobných skúsenostiach z minulosti (užívanie krvného dopingu počas pôsobenia v tíme Discovery Channel) by už nikdy vedome nedopoval.

Výsledky - Okolo Utahu:
1. etapa (Logan - Logan, 212,5 km): 1. Kiel Reijnen, UnitedHealtcare Pro Cycling 5:09:02 h, 2. Alex Howes, Cannondale-Garmin, 3. Taylor Phinney, BMC Racing, 4. Gregory Daniel (všetci USA) Axeon - všetci v rovnakom čase ako víťaz, 5. Johann van Zyl (JAR) MTN-Qhubeka +2, 6. Eric Young (USA) Optum p/b Kelly Benefit Strategies +4.

Poradie po 1. etape:
1. Kiel Reijnen, UnitedHealtcare Pro Cycling 5:08:52 h, 2. Alex Howes, Cannondale-Garmin +4, 3. Taylor Phinney (všetci USA) BMC Racing +6
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies