Američan nakazený ebolou opustil Libériu

NETKY.SK • 5 September 2014, 07:02 • 2 min
Američan nakazený ebolou opustil Libériu

MONROVIA - Z Libérie vzlietlo vo štvrtok lietadlo s tretím americkým misionárom, ktorý sa nakazil vírusom ebola. Cieľom jeho cesty je zdravotnícke zariadenie v americkom štáte Nebraska, informovala cirkevná organizácia SIM USA.

slovakia

left justify in out

Nakazeným je lekár Rick Sacra (51) z Bostonu, ktorý pre cirkevnú organizáciu v Libérii pracoval. Libérijské úrady potvrdili, že nastúpil do lietadla, ktoré odviezlo z krajiny aj Kenta Bratleyho a Nancy Writebolovú. Táto dvojica zo Spojených štátov pracovala v Libérii tiež pre SIM USA a vírusom ebola sa nakazila v júli. Oboch po prevoze do USA lekári vyliečili, napísala agentúra Reuters.
      

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie si epidémia horúčky ebola, ktorá sužuje západnú Afriku od februára tohto roku, vyžiadala už vyše 1900 ľudských životov. Najnovšie údaje predstavujú výrazný nárast oproti bilancii z minulého týždňa, ktorá hovorila o vyše 1500 obetiach. Pokračujúca epidémia je čo do počtu úmrtí najhoršia od prvého popísania vírusu ebola v roku 1976.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies