Američan, ktorý v roku 1997 dobodal juhokórejského študenta, pozná svoj trest

NETKY.SK • 29 Január 2016, 10:13 • 2 min
Američan, ktorý v roku 1997 dobodal juhokórejského študenta, pozná svoj trest

SOUL - Súd v Soule poslal dnes na 20 rokov do väzenia Američana Arthura Pattersona, ktorý v roku 1997 v jednej z reštaurácií siete rýchleho občerstvenia Burger King ubodal na smrť juhokórejského študenta.

slovakia

left justify in out

 Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na juhokórejské médiá. Americké úrady vydali Pattersona (36) do Južnej Kórey vlani v septembri, po 16 rokoch od jeho úteku do USA.

 

Za vraždu 22-ročného študenta Čcho Čung-pchila bol pôvodne na doživotie odsúdený Pattersonov priateľ Edward Lee - takisto Američan -, ktorý sa v čase vraždy nachádzal na mieste činu. Neskôr ho však z dôvodu nedostatku dôkazov zbavili obvinení.

 

Patterson bol pôvodne odsúdený na 18 mesiacov odňatia slobody za zničenie dôkazov, keď sa po vykonaní zločinu zbavil vražednej zbrane. Neskôr mu bola udelená amnestia a v roku 1999 utiekol do USA, zatiaľ čo juhokórejské úrady začali nové vyšetrovanie, uviedlo tamojšie ministerstvo spravodlivosti.

 

V čase vraždy boli Patterson aj Lee ešte tínedžeri a na súde obviňovali jeden druhého. Dobodaného študenta našla polícia na reštauračných toaletách, zomrel však až pri prevoze do nemocnice. Obaja Američania tvrdili, že ho nepoznali.

 

Patterson sa nachádzal v Kórei, pretože jeho otec pracoval ako civilný zamestnanec pre americkú armádu. Reštaurácia, kde bol študent zavraždený, leží v obľúbenej nákupnej a zábavnej štvrti Itewon neďaleko americkej vojenskej základne.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies