Američan Kimmons si za doping odpyká dvojročný trest

NETKY.SK • 28 September 2016, 16:37 • 2 min
Američan Kimmons si za doping odpyká dvojročný trest

LOS ANGELES - Amerického šprintéra Trella Kimmonsa (31) suspendovali na dva roky. Dôvodom je pozitívny test na zakázaný stimulant 1,3-dimethylbutylamine, ktorý prijal ako výživový doplnok ešte počas májového halového šampionátu amerických atlétov v Portlande.

slovakia

left justify in out

Kimmonsovi anulujú všetky výsledky dosiahnuté po 12. marci 2016, trest mu začal plynúť spätne od 14. apríla. Informovala o tom Americká antidopingová agentúra.

 

Kimmons bol členom pôvodne striebornej štafety USA na 4 x 100 m na olympijských hrách 2012 v Londýne. Z dôvodu neskoršieho dopingového previnenia člena tejto štafety Tysona Gaya Američanom striebro odobrali a dodatočne sa na druhé miesto posunuli reprezentanti Trinidadu a Tobaga. Bronzoví napokon skončili Francúzi.


Jedinou medailou v Kimmonsovej zbierke z medzinárodnej scény zostalo štafetové zlato z juniorských majstrovstiev sveta 2004 v talianskom Grossete.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona