Američan išiel bojovať do Sýrie proti teroristom, skúsenosti z videohier mu zachránili život

NETKY.SK • 27 Február 2018, 20:20 • 2 min
Američan išiel bojovať do Sýrie proti teroristom, skúsenosti z videohier mu zachránili život

COLORADO - Tzv. gamery presedia za počítačom stovky hodín, plytvajúc svojim mladým životom, pričom po nich nič nezostane... Jednému Američanovi skúsenosti zo zabijáckych videohier však zachránili život, keď sa rozhodol ísť tam, odkiaľ všetci utekajú – do vojnou zmietanej Sýrie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

John Duttenhofer z Colorada  hrával Call of Duty každý deň po škole. Dokázal to dokonca robiť aj 13 hodín v kuse. Jedného dňa sa rozhodol pridružiť ku Kurdom v Sýrii. Jeho mama bola pochopiteľne proti. On napriek tomu v apríli minulého roka sebecky odcestoval posilniť kurdské jednotky YPG pri ochrane mesta Raqqa, ktoré v októbri oslobodili od ISIS. Informoval o tom Daily Mail.

 

"Na jednej strane som chcel sebecky bojovať proti ISIS, a na druhej strane som chcel byť súčasťou niečoho historického a prevratného. Nemal som strach z toho, že môžem zomrieť alebo tak," povedal.

 

Predal svoje auto, nasporil 7 000 dolárov a kúpil si bojové vybavenie. S Kurdami sa najprv spojil cez internet.

 

Tvrdí, že v Sýrii stretol veľa cudzincov, ktorí tam prišli dobrovoľne bojovať proti teroristom. Dostal rýchly vojenský výcvik a potom sa ocitol na bojisku s AK47. Silným momentom pre neho bolo, keď videl zomrieť kolegu Jacka Holmesa (†24) z Británie. Vtedy zatúžil po návrate, no ešte pár týždňov zotrval.

 

"Videohry ma naučili rôzne stratégie a to ako sa nenechať zabiť, napríklad ako sa kryť a nezdržiavať sa na otvorenom priestranstve,“ vysvetlil.

 

img

 

Duttenhofer sa vrátil do USA 12. februára. Každý normálny človek by bol rád, že sa vrátil živý a zdravý ale on je trochu nespokojný. Trápi ho, že sa mu nepodarilo vlastnoručne zabiť žiadneho teroristu. "Islamisti sú horší než nacisti, chcú znovu oživiť temné časy a nechcel som s nimi žiť na tomto svete," dodal.

 

Teraz sa snaží vrátiť do normálneho života. Tvrdí, že sa nezmenil a stále je ten istý muž, len trochu múdrejší. Pred tým, ako ochutnal vojnu, bol nespokojný s ranným vstávaním do práce. Teraz mu to už nepripadá tak hrozné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies