Američan finančne podporoval al-Káidu, odsúdili ho na 14 rokov väzenia

NETKY.SK • 8 Október 2013, 11:46 • 2 min
Američan finančne podporoval al-Káidu, odsúdili ho na 14 rokov väzenia

KANSAS CITY - Na 14 rokov do väzenia poslal v pondelok federálny súd v americkom štáte Kansas podnikateľa z Missouri za poskytovanie finančnej podpory teroristickej sieti al-Káida. Khalid Ouazzani sa k tomu priznal pred vyše tromi rokmi, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Muž čelil hrozbe odsúdenia až na 65 rokov za bankové podvody, pranie špinavých peňazí a sprisahania, ktoré slúžili na podporu teroristickej organizácie. Keďže sa k činom priznal, súd mu výšku trestu skrátil. Na základe nepravdivých tvrdení si požičiaval peniaze na svoje podnikateľské aktivity, prostriedky však následne prevádzal na konto banky v Dubaji. 

Peniaze použil na zakúpenie bytu, ktorý neskôr predal so ziskom 17.000 dolárov a tie následne daroval al-Káide. Vo výpovedi 35-ročný Ouazzani takisto uviedol, že organizácii poslal ďalších 6500 dolárov pochádzajúcich z predaja svojho podniku. Podľa prokuratúry odsúdený muž v minulosti zložil sľub vernosti al-Káide.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona