Američan dostal za pašovanie heroínu vo Vietname trest smrti

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 09:28 • 2 min
Američan dostal za pašovanie heroínu vo Vietname trest smrti

HANOJ - Na trest smrti odsúdil vietnamský súd v Hočiminovom Meste Američana Jasona Dinha, ktorý sa na palube lietadla pokúsil prepašovať heroín z Vietnamu do Austrálie. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na vietnamské médiá.

slovakia

left justify in out

Ľudový súd v Hočiminovom Meste odsúdil v utorok 41-ročného Dinha na smrť za "nezákonnú prepravu drog". Odsúdený má teraz 15 dní na to, aby sa proti rozsudku odvolal, uviedol denník An Ninh Thu Do. Dinha zatkol v júni minulého roka bezpečnostný personál letiska v Hočiminovom Meste, ktorý uňho našiel kilogram heroínu ukrytý v spodnej bielizni.

 

Dinh vyšetrovateľom povedal, že sa na úlohu prepašovať drogu do Austrálie podujal za odmenu 30.000 dolárov. Už za pašovanie viac ako 100 gramov heroínu hrozí vo Vietname trest smrti alebo doživotné väzenie.

 

Podľa organizácie Amnesty International čaká v tejto juhoázijskej krajine na výkon trestu smrti vyše 500 ľudí, z ktorých 86 odsúdili v roku 2013. 

 

Od konca minulého roka sa popravy vo Vietname vykonávajú smrtiacou injekciou. Predtým sa na tento účel využívala popravná čata.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona