American Airlines začnú charterové lety z Los Angeles do Havany

NETKY.SK • 18 August 2015, 23:23 • 2 min
American Airlines začnú charterové lety z Los Angeles do Havany

FORT WORTH - Letecká spoločnosť American Airlines oznámila, že koncom tohto roka plánuje začať tzv. charterové lety z Los Angeles do Havany.

slovakia

left justify in out

Budú to prvé nonstop lety zo západného pobrežia USA na Kubu od zmiernenie cestovných obmedzení a obnovenia diplomatických vzťahov medzi oboma krajinami. Informovala o tom agentúra AP.

 

American Airlines plánujú spustiť charterové lety z Los Angeles na Kubu 12. decembra. Letenky bude predávať Cuba Travel Services. Američania však stále musia splniť určité podmienky, aby získali kubánske vízum. Cesty amerických občanov na ostrov slobody sú striktne obmedzené len na návštevu príbuzných, a nie na turistiku, ktorá je zatiaľ pre nich nelegálna.

 

Letecká spoločnosť American Airlines začala prvé charterové lety na Kubu už v roku 1991, ale iba z východného pobrežia USA, z floridského Miami a Tampy. Viceprezident aerolínií Art Torno uviedol, že sú pripravení zaviesť pravidelné linky na Kubu hneď, ako im to úrady dovolia.

 

Záujem o lety na Kubu z USA vzrástol po tom, ako administratíva prezidenta Baracka Obamu obnovila diplomatické vzťahy s ostrovom. V júli začala charterové lety medzi New Yorkom a Havanou letecká spoločnosť JetBlue Airways.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies