American Airlines kúpia podiel v China Southern

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 13:13 • 2 min
American Airlines kúpia podiel v China Southern

PEKING - American Airlines sa dohodli na kúpe podielu v najväčších čínskych aerolíniách China Southern.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dnešného oznámenia cez hongkonskú burzu. Svetový líder prevezme v štátom kontrolovanej firme China Southern 2,76 % za 200 miliónov USD (183,67 milióna eur). Transakciu ešte musia schváliť regulačné úrady.

 

Obe letecké spoločnosti chcú spolupracovať v oblastiach zdieľania letov (code-sharing), predaja, vernostných programov pre cestujúcich a zdieľania vybavenia na letiskách, uvádza sa v správe pre burzu.

 

Aerolínie China Southern dúfajú, že strategické partnerstvo s American Airlines, prispeje k zlepšeniu riadenia firmy, posilneniu manažmentu a k podpore jej medzinárodnej expanzie a zvýši ich konkurencieschopnosť a vplyv na globálnom trhu.

 

American Airlines sa zasa snažia získať prístup na rýchlo rastúci čínsky trh. Výdavky na domácu leteckú dopravu sa v Číne v roku 2015 zvýšili o 10,6 % oproti 1,6-% nárastu na americkom trhu. Delta Airlines v roku 2015 zaplatili 450 miliónov USD za 3,55-% podiel v spoločnosti China Eastern, čo sú ďalšie veľké čínske štátne aerolínie.

 

Aerolínie China Southern majú flotilu 702 lietadiel pre prepravu cestujúcich a nákladu, čo je podľa vlastných slov firmy najviac v Ázii. (1 EUR = 1,0889 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies