Ambulantní lekári sa s Dôverou stále nedohodli

NETKY.SK • 19 September 2017, 14:39 • 2 min
Ambulantní lekári sa s Dôverou stále nedohodli

BRATISLAVA - Hrozí, že od 1. októbra budú bez krytia desaťtisíce poistencov. Napriek tomu Marian Kollár, predseda správnej rady Zväzu ambulantných poskytovateľov (ZAP), ubezpečuje, že zdravotnú starostlivosť dostane každý z poistencov.

slovakia

left justify in out

Bez dohody a ďalšieho termínu stretnutia. Taký je výsledok dnešného rokovania ZAP so zdravotnou poisťovňou Dôvera. Kým poisťovňa podľa Kollára núkala 5-percentné navýšenie od 1. októbra 2017 a 11- percentné navýšenie od 1. januára 2018 na neurčito, zväz znížil svoju požiadavku na desať percent od 1.10 2017 s tým, že od 1. januára 2018 musí dôjsť k úplnej zmene financovania ambulantných lekárov.

 

"Je nemysliteľné, aby na jednej strane poisťovňa vykazovala neúmerné zisky a na strane druhej chýbali peniaze v zdravotníctve na všetkých úrovniach, ako ambulantnej, tak nemocničnej," povedal Kollár.

 

Člen správnej rady Peter Lipták bol konkrétny: "Sme tu preto, aby poisťovňa neobjednávala  u špecialistov za hodinu desať vyšetrení po 4,60 eur, čo je  tak akurát na dobrý deň a dovidenia, ale aby sme pacienta adekvátne vyšetrili za trikrát dvadsať eur za hodinu, čo je adekvátna požiadavka."

 

Viac v priloženom videu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies