Ambiciózna Machačkala vynaložila na prestupy 51 mil. eur

NETKY.SK • 13 Júl 2013, 15:52 • 2 min
Ambiciózna Machačkala vynaložila na prestupy 51 mil. eur

MOSKVA - Kluby najvyššej ruskej futbalovej súťaže minuli pred začiatkom novej sezóny na prestupy takmer 100 miliónov eur, polovicu z nich vynaložil tím Anži Machačkala.

slovakia

left justify in out

Ambiciózny klub z Dagestanska urobil viacero nákupov, vďaka ktorým výrazne stúpli podľa stávkových kancelárií jeho šance premiérový majstrovský titul. Na rozdiel od minulosti ruské tímy utrácali predovšetkým za domácich hráčov.

Podľa denníka Kommersant vynaložilo Anži na prestupy okolo 51 miliónov eur, čo ho radí v tabuľke výdajov tento rok na 4. miesto v Európe. V minulosti prišli do Anži hviezdy ako Robert Carlos z Brazílie či Samuel Eto´o z Kamerunu, tentoraz sa aj Machačkala zamerala na domáci trh. Zo Zenitu Petrohrad angažovala kapitána ruskej reprezentácie Igora Denisova a z Dinama Moskva ďalšieho člena národného tímu Alexandra Kokorina. 

Obhajca majstrovského titulu CSKA Moskva veľkú aktivitu na prestupovom trhu nevyvíjal a snažil sa predovšetkým udržať všetky opory na čele s Vahnerom Lovom. Z väčších mien získal len bulharského stredopoliara Georgija Milanova a Stevena Zubera zo Švajčiarska. Do Zenitu sa vrátili jeho bývalé opory - Anatolij Tymoščuk z Bayernu Mníchov a Andrej Aršavin z Arsenalu. Ambiciózny klub, ktorý vlastní plynárenský gigant Gazprom, sa pravdepodobne ešte pozrie po posilách zo zahraničia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona