Ambíciou KDH je podľa Figeľa ukončiť vládu jednej strany

NETKY.SK • 11 Október 2014, 17:37 • 2 min
Ambíciou KDH je podľa Figeľa ukončiť vládu jednej strany

POPRAD - Ambíciou Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) je podľa predsedu Jána Figeľa parlamentnými voľbami v roku 2016 ukončiť obdobie vlády jednej strany a zmeniť ľavicové smerovanie Slovenska.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Figeľ dnes na tlačovej besede na konci snemu v Poprade, kresťanskí demokrati chcú pretaviť program KDH do vládneho programu. „Iba stabilita nestačí. Slovensko potrebuje zodpovednú vládu,“ konštatoval. Cieľom KDH je podľa Figeľa, aby bolo odborne dôveryhodnou stranou. Onedlho má hnutie predstaviť ombudsmana pre živnostníkov a malých podnikateľov. Je to funkcia, ktorá je súčasťou programu hnutia, pretože je to skupina neúmerne zaťažovaná vládou jednej strany.

 

Snem dnes schválil základné tézy programu KDH, ktoré sú podľa Figeľa základom pre diskusiu o novom programe. Ten majú kresťanskí demokrati schváliť vo februári. „Našim cieľom je tvorivé, rozvinuté a prosperujúce Slovensko. Z programových východísk môže vzniknúť programová alternatíva pre Slovensko,“ povedal Figeľ s tým, že základnými piliermi programu budú rodina, právo a spravodlivosť.

 

Figeľ vyzdvihol, že výraznou väčšinou bol za podpredsedu hnutia zvolený Pavol Zajac, ktorý sa má prioritne zaoberať agendou vnútra, spravodlivosti a boja s korupciou. „KDH má odvahu a vytrvalosť. KDH reprezentuje skúsenú a akcieschopnú silu,“ uzavrel Figeľ. Zajac vníma zvolenie ako obrovskú zodpovednosť za prinášanie riešení pre občanov. „Chcem, aby podnikatelia dostali zaplatené za svoju poctivo odvedenú prácu,“ povedal Zajac. Za Zajaca hlasovalo dnes 248 delegátov. Jeho protikandidáta Miroslava Krála podporilo 82 hlasujúcich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies