Amber Heard tvrdí, že Depp porušil dohodu o vyrovnaní

NETKY.SK • 26 August 2016, 13:09 • 2 min
Amber Heard tvrdí, že Depp porušil dohodu o vyrovnaní

LOS ANGELES - Americká herečka Amber Heard tvrdí, že jej bývalý manžel Johnny Depp porušil dohodu o ich rozvodovom vyrovnaní. Reagovala tak na jeho iniciatívu zaplatiť charite sedem miliónov dolárov (v prepočte takmer 6,2 milióna eur), ktoré jej prisúdili, namiesto nej. Tridsaťročná rodáčka z texaského Austinu chcela dané peniaze venovať detskej nemocnici v Los Angeles a organizácii The American Civil Liberties Union (ACLU), ktorá sa okrem iného venuje aj právnej ochrane obetí domáceho násilia.

slovakia

left justify in out

Podľa stanoviska, ktoré vo štvrtok zverejnila zástupkyňa Heard, sa Depp platbou menovaným organizáciám snaží zmeniť dohodu o ich vyrovnaní tak, aby ušetril na daniach. “Je to úžasná a nečakaná správa. Ak chce však Johnny zmeniť dohodu o vyrovnaní, musíme trvať na tom, aby rešpektoval celkovú sumu a daroval charite 14 miliónov dolárov (približne 12,4 milióna eur, pozn. red.), ktoré sa po zohľadnení zníženia jeho základu dane vyrovnajú dohodnutým siedmim miliónom pre Amber,” uviedla a dodala, že je to len spôsob ako, pod rúškom nového záujmu o charitu, ktorú nikdy predtým nepodporoval, o polovicu znížiť jeho skutočné náklady na vyrovnanie.

 

Päťdesiattriročný herec vo štvrtok prostredníctvom hovorcu oznámil, že v mene Heard rozdelí daných sedem miliónov charitám, ktoré vybrala, a zaplatí ich v niekoľkých splátkach, pričom prvé mal poslať už v ten istý deň. Jeho bývalá manželka však požaduje, aby príspevok uhradil jednorazovo a nie po častiach, lebo by sa to mohlo predĺžiť na niekoľko rokov. Ako informoval magazín People, ACLU už celý finančný dar od Deppa dostala, zatiaľ čo detská nemocnica prijala len prvú splátku.

 

Depp a Heard sa spoznali počas nakrúcania snímky Rumový denník (2011), v ktorej obaja účinkovali. Predstaviteľ Jacka Sparrowa zo série Piráti Karibiku (2003, 2006, 2007, 2011) v júni 2012 vyhlásil, že sa po 14 rokoch rozišiel s francúzskou herečkou a speváčkou Vanessou Paradis, s ktorou má dcéru a syna a zároveň priznal, že randí s Heard. Prvý raz sa vzali vlani 3. februára v jeho dome vo West Hollywoode a druhý raz si povedali áno 8. februára na súkromnom ostrove na Bahamách.

 

Heard podala žiadosť o rozvod tento rok 23. mája, pričom ako dôvod uviedla neprekonateľné rozdiely. Následne tiež manžela obvinila z domáceho násilia, pričom súd mu udelil dočasný zákaz približovania sa. Herečka stiahla svoju žiadosť o alimenty, pretože podľa nej odvádzala pozornosť od vážneho problému domáceho násilia.

 

Pôvodne od rodáka z Owensboro v Kentucky požadovala 50-tisíc dolárov mesačne. Dvojica sa napokon 16. augusta mimosúdne dohodla na podmienkach rozvodu, pričom herečka stiahla obvinenia z domáceho násilia.

 

"Náš vzťah bol veľmi vášnivý a niekedy nestály, ale vždy nás spájala láska. Nikto z nás neuviedol žiadne klamstvá s finančným zámerom. Nikdy sme si nechceli ublížiť, či už fyzicky alebo psychicky," uzavrel pár v spoločnom stanovisku.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies