Ambasádorom Italia Soccer Camp-u je majster sveta Zambrotta

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 12:56 • 2 min
Ambasádorom Italia Soccer Camp-u je majster sveta Zambrotta

BRATISLAVA - Mladí slovenskí futbalisti sa môžu tešiť na hviezdne tréningy, ktoré budú viesť bývalí talianski reprezentanti. Aj tento rok pokračuje detský futbalový tábor Italia Soccer Camp, ktorý privíta vyše 120 detí vo veku od 8 do 14 rokov. Patronát nad projektom prevzal majster sveta z roku 2006 Gianluca Zambrotta.

slovakia

left justify in out

Tábor sa uskutoční od 20. do 24. júna na futbalovom štadióne Slovana Bratislava a dvaja najtalentovanejší sa môžu tešiť na výlet do Talianska. Spolu s rodinami sa zúčastnia na akcii The Italia Soccer Camp day v tréningovom stredisku Coverciano. Počas troch dní si užijú tréningy, zápasy, talianske futbalové múzeum i duely Serie A.

 

"Som, rád, že môžeme slovenským deťom priniesť zážitok z veľkého futbalu. Táto krajina má vo futbale obrovský potenciál. Potvrdzuje to aj fakt, že Slovensko sa dostalo na EURO 2016. Mladí chlapci budú mať možnosť trénovať a osvojiť si štýl i metódy hry pod vedením špičkových talianskych hráčov. Každého budeme sledovať a mimoriadnym talentom poskytneme šancu ukázať, čo sa v nich skrýva priamo v Taliansku," povedal na utorňajšej tlačovej konferencii Zambrotta.

 

"Naším cieľom je dať všetkým deťom možnosť obliecť si dres Azzurri. Neustále preto cestujeme po svete s talianskymi legendami a zúčastňujeme sa na akciách, akou je napríklad Italia Soccer Camp Bratislava 2016," uviedol generálny manažér podujatia Marco Schembri.

 

Výber detí, ktoré sa zúčastnia na akcii, majú na starosti domáci partneri projektu a podieľa sa na ňom aj Slovenský futbalový zväz. Pre slovenský futbal je prínos jasný, aké pozitíva má projekt pre taliansku stranu, vysvetlil Schembri. "Je to hlavne vzájomná spolupráca aj do budúcnosti. Konfrontácia medzi inými štýlmi, trénermi. Pre nás je to taktiež obohatenie, môžeme si porovnať štruktúry a trénerská spolupráca nie je jednorazová, ale pokračuje aj ďalej."

 

Tridsaťdeväťročný bývalý krajný obranca Zambrotta sa vrátil aj k svojim futbalovým začiatkom. "Pochádzam z Coma, kde som tiež navštevoval futbalovú školu a nešlo len o hru, ale aj o vzdelanie, ktoré je pre mladých veľmi potrebné. Je to zároveň naša zodpovednosť učiť ich a podporovať v ďalšom raste, nielen futbalovom. Aby sa zabezpečili aj do budúcnosti. V Come bola vtedy jedna z najlepších futbalových akadémií. Obetoval som futbalu veľa, rovnako aj moja rodina. Zo školy som bežal rovno na tréningy," povedal.

 

"Dôležité je, aby sa deti futbalom bavili a nebrali ho ako povinnosť. V našej škole sme museli dať istý zákaz rodičom, pretože niektorí na deti príliš tlačili. Máme filozofiu, že keď osobnostne trošku vyrastú, môžu sa sami rozhodnúť, či sa snažiť o profesionálnu kariéru alebo nie."

 

Za veľké pozitívum považuje možnosť slovenských detí navštíviť tréningové centrum v Coverciane. "Je to stredisko nášho národného tímu. Chlapcom, čo sa tam dostanú, želám všetko dobré. Budem rád, ak tento projekt bude pokračovať ďalej."

 

Na slovenský futbal si najviac pamätá z majstrovstiev sveta 2010 v Juhoafrickej republike, kde výber trénera Vladimíra Weissa zdolal favoritov 3:2. "Stretli sme sa na MS 2010, kde sme však vypadli už v základnej skupine. Slovenský futbal sledujem aj teraz, poznám hráčov ako sú Marek Hamšík, Juraj Kucka a v Pescare hrával aj Vladimír Weiss. Myslím si, že zahraniční hráči to majú v Taliansku ťažké. No keď sa presadia, patria medzi najlepších," uviedol.

 

To, že sa Slovensko dostalo na tohtoročný šampionát vo Francúzsku, považuje za veľký úspech. "Slovensko spravilo od roku 2010 veľký pokrok, vyrástlo po technickej aj taktickej stránke. To, že je na šampionáte, je super, želám mu veľa šťastia." Na adresu svojej rodnej krajiny poznamenal: "Náš národný tím prechádza generačnou obmenou. Myslím si, že by sme mohli skončiť medzi štyrmi najlepšími tímami. Máme na to potenciál."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies