Ambasádormi MS 2018 aj Daciuk či Kuzminovej brat

NETKY.SK • 28 Október 2015, 10:21 • 2 min
Ambasádormi MS 2018 aj Daciuk či Kuzminovej brat

MOSKVA - Majstrovstvá sveta vo futbale v roku 2018, ktoré sa uskutočnia v Rusku, bude propagovať viacero známych osobností z oblasti kultúry a športu.

slovakia

left justify in out

Na priebežnom zozname sa doteraz objavil tucet mien, medzi ktorými sú aj aktuálni ruskí futbaloví reprezentanti Igor Akinfejev a Oleg Šatov, populárny hokejista Pavel Daciuk či niekoľko olympijských a svetových šampiónov z rôznych športových odvetví.


Hlavným ambasádorom celého šampionátu bude spomenutý gólman Akinfejev. "Ponuka organizačného výboru bola nečakaná, ale dlho som nad tým nerozmýšľal a okamžite sme sa dohodli," cituje oficiálna stránka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) slová strážcu svätyne CSKA Moskva. "Igor je žiarivým príkladom toho najlepšieho, čo má mať správny človek a futbalista," objasnil voľbu Vitalij Mutko, šéf organizačného výboru MS 2018.


Svojich ambasádorov má zatiaľ iba štvorica hostiteľských miest - Kaliningrad, Rostov na Done, Jekaterinburg a Saransk. Medzi ambasádormi Jekaterinburgu sa objavil aj biatlonista Anton Šipulin, brat slovenskej reprezentantky v rovnakom odvetví Anastasie Kuzminovej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies