Amazon zatiaľ nezaregistroval pokles tržieb v Británii

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 09:00 • 2 min
Amazon zatiaľ nezaregistroval pokles tržieb v Británii

LONDÝN - Americký internetový obchod Amazon zatiaľ nezaregistroval pokles tržieb v Británii po júnovom referende, v ktorom voliči rozhodli o odchode Spojeného kráľovstva z Európskej únie (EÚ). Uviedol to nový šéf britskej divízie Doug Gurr, ktorý dnes oznámil, že Amazon vytvorí v Británii tento rok ďalších 1000 pracovných miest. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Náš predaj sa zhoduje s očakávaniami," povedal Gurr novinárom. Odmietol však spresniť, aké sú očakávania firmy. Dodal len, že situácia na trhu sa vyvíja ako zvyčajne.

 

Gurr, ktorý sa stal šéfom britskej divízie Amazonu v máji, po predchádzajúcom pôsobení v Číne, vyhlásil, že je príliš skoro hodnotiť, aký vplyv bude mať výsledok referenda na tržby spoločnosti.

 

Pripomenul, že zatiaľ nie sú známe žiadne detaily o budúcich vzťahoch Británie a EÚ ani o prípadných reguláciách.

Londýn zatiaľ oficiálne nepožiadal o vystúpenie z únie, ale podľa najnovšieho prieskumu sa dôvera britských spotrebiteľov v ekonomiku po referende prudko prepadla.

 

Sieť obchodných domov John Lewis už avizovala, že jej tržby minulý týždeň rástli oveľa pomalšie ako predtým. A druhá najväčšia sieť supermarketov - Sainsbury's - varovala pred rizikom recesie.

 

Gurr však vyhlásil, že plán Amazonu v Británii ani po tzv. brexite nemenia a potvrdil, že internetový predajca pridá tento rok ďalších 1000 nových pracovných miest v Británii k 2500 miestam, o ktorých hovoril v januári.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies