Amazon začal meniť prístup k zdaňovaniu v Európe

NETKY.SK • 25 Máj 2015, 09:09 • 2 min
Amazon začal meniť prístup k zdaňovaniu v Európe

NEW YORK - Spoločnosť Amazon začala meniť prístup k zdaňovaniu v Európe. K tržbám v každej krajine pristupuje individuálne a nezhromažďuje všetky tržby v daňovo výhodnejšom Luxembursku. V nedeľu o tom informovali noviny Wall Street Journal. Tieto zmeny spoločnosť podľa vlastných slov uplatňuje od 1. mája.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť uviedla, že začala pripravovať diverzifikáciu tržieb pred dvoma rokmi. Tieto zmeny prichádzajú v čase, keď spoločnosť čelí kontrolám vzhľadom na podozrenia, že na oboch stranách Atlantiku sa spoločnosť v uplynulých rokoch vyhýba plateniu daní.


Regulačné orgány EÚ skúmajú daňový režim spoločnosti Amazon v Luxembursku od októbra minulého roka. Úrady zisťujú, či takmer nulové zdanenie spoločnosti v krajine nemá charakter neoprávnenej štátnej pomoci. Regulačné úrady EÚ však avizujú, že v prípade Amazonu, zároveň taktiež v prípade ďalších firiem ako Apple a Starbucks, nestihnú rozhodnúť do stanoveného júnového termínu. Dôvodom je to, že úrady nemajú dostatok údajov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies