Amazon sa viac bojí zlého počasia než štrajku v Nemecku

NETKY.SK • 2 December 2013, 08:10 • 2 min
Amazon sa viac bojí zlého počasia než štrajku v Nemecku

HAMBURG - Americký internetový predajca Amazon nemá v úmysle podľahnúť tlaku, ktorý vyvoláva hroziaci štrajk pracovníkov v Nemecku.

slovakia

left justify in out

Nemecko je pre Amazon po USA druhým najväčším trhom. Predstavitelia spoločnosti sa viac ako štrajku obávajú zlého počasia, ktoré môže uškodiť dodávkam produktov vo vianočnom období. Povedal to šéf spoločnosti v Nemecku Ralf Kleber.

"Amazon je spravodlivý zamestnávateľ. Množstvo z našich zamestnancov je s nami už viac ako štrnásť rokov. Väčšina pracovníkov by povedala, že majú dobrú, dobre platenú prácu," povedal Kleber. "Sneženie je pre podnikanie vo vianočnom období väčším problémom... to je to, čo mi robí starosti,“ povedal Kleber s tým, že štrajky zatiaľ dodávky tovarov neovplyvnili. 

Nemecké odborové združenie Verdi koncom novembra oznámilo, že pripravuje štrajk zamestnancov spoločnosti Amazon za vyššie platy. Odbory namietajú, že jednorazový bonus k platu pre zamestnancov zásielkového predaja vo výške 400 eur a jednorazový bonus vo výške 600 eur pre pracovníkov maloobchodu je málo. Predstavitelia odborov žiadajú, aby Amazon navýšil mzdy svojich zamestnancov na úroveň, ktorá je pre tieto sektory obvyklá. 

Amazon v Nemecku zamestnáva 9 tis. zamestnancov a okrem toho pre spoločnosť pracuje 14. tis. sezónnych pracovníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies