Amazon prilákal do ČR ďalší e-shop, v Dobrovízi sa usadí Stay Online

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 17:59 • 2 min
Amazon prilákal do ČR ďalší e-shop, v Dobrovízi sa usadí Stay Online

PRAHA - Prítomnosť internetového obchodu Amazon prilákala do logistického komplexu v Dobrovízi pri Prahe ďalší americký e-shop.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Stay Online, ktorá vyrába a predáva napríklad káble pre rýchlo rastúci sektor dátových centier, si lokalitu neďaleko ruzynského letiska zvolila ako nástupnú plochu na expanziu do Európy. Firma dodáva približne na stovku trhov vo svete. Informoval o tom server e15.cz.
     

"Česká republika má pre nás skvelú polohu. Budeme odtiaľto môcť dodávať ako výrobným firmám vo východnej Európe, tak napríklad aj telekomunikačným spoločnostiam na Západe," povedal pre denník E15 generálny riaditeľ Stay Online Jim Higgins.
     

Firma Stay Online si v Dobrovízi prenajala 2000 m2 skladov. Príchod americkej spoločnosti do Česka súvisí s medzinárodným rozmachom internetového obchodovania. Amazon sa v regióne strednej Európy stal najväčším nájomcom logistických hál. Nové sklady si prenajali aj obchody typu Mall alebo Alza. Ďalšie e-shopy typu amerického Stay Online budú do Česka prichádzať pravdepodobne naďalej, domnieva sa poradenská firma Cushman & Wakefield. "Rastúci trend e-shopov je evidentný a je viac než pravdepodobné, že v budúcnosti bude tento sektor stále silnieť," povedal Christopher LaRue z Cushman & Wakefield.
     

Američania sa však budú snažiť získať z Česka silnejšie slovo aj pri budovaní dátových centier. Teda v ďalšej oblasti, ktorá zažíva v Európe rozmach. Rovnako vďaka štedrým dotáciám. Táto oblasť prilákala aj hráčov typu miliardára Karla Komárka a jeho KKCG. Dátové centrum postaví v Hodonínskom kraji, a to s pomocou európskych peňazí. Americký Apple zasa nedávno oznámil, že do rozvoja dátových centier v Európe vloží 1,7 miliardy eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona