Amazon pred sviatkami sezónne zamestná 120-tisíc ľudí

NETKY.SK • 13 Október 2016, 17:27 • 2 min
Amazon pred sviatkami sezónne zamestná 120-tisíc ľudí

SEATTLE - Americký internetový predajca Amazon počas tohtoročnej sezóny vianočných sviatkov vytvára v USA 120 tis. dočasných pracovných miest vo svojej sieti centier plnenia a triedenia objednávok a služieb pre zákazníkov.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť o tom informovala vo štvrtok na svojej internetovej stránke. Po vlaňajšej sezóne sviatkov sa vyše 14 tis. dočasných pracovných pozícií zmenilo na trvalé pracovné miesta na plný úväzok. Firma predpokladá, že tohto roku sa takto transformuje viac pracovných pozícií.


Od začiatku roka spoločnosť Amazon vytvorila v USA vo svojich centrách plnenia a triedenia objednávok desaťtisíce pracovných miest na plný úväzok. V druhom kvartáli sa čisté tržby firmy medziročne zvýšili o 31 percent na 30,4 mld. USD. Za druhý štvrťrok vykázala prevádzkový zisk v sume 1,3 mld. USD a čistý zisk v objeme 857 mil. USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies