Amazon postaví v Prahe nový sklad na vrátený tovar

NETKY.SK • 18 August 2015, 10:48 • 2 min
Amazon postaví v Prahe nový sklad na vrátený tovar

PRAHA - Už čoskoro sa naplno rozbehnú práce v novom distribučnom centre, ktoré americký internetový obchod Amazon postavil v Dobrovízi pri Prahe a kde počas leta prijal viac než 1000 zamestnancov. Najväčší svetový e-shop už ale v Prahe hľadá nové miesto, kde by postavil ďalšiu halu - tentoraz na reklamovaný tovar. Informoval o tom server iHNED.cz.

slovakia

left justify in out

Hala by mala vyrásť v pražských Horných Počerniciach v priemyselnom parku developéra P3. Prácu by tam malo nájsť asi 3000 ľudí. Americký e-shop už pritom pri Prahe jeden sklad na vrátený tovar má. Od predminulého roka si ho prenajíma práve v spomínanej Dobrovízi a približne 1000 zamestnancov tam vybavuje reklamácie nemeckých zákazníkov.

 

Kapacita skladu ale nestačí, a tak firma začala hľadať väčšie miesto, kam by sklad s vráteným tovarom presťahovala. A pozemky v Horných Počerniciach predstavy americkej firmy spĺňajú. Hala s rozlohou 40.000 m2 jej poskytne dvakrát väčší priestor, než aký má na vrátený tovar momentálne.

 

Spoločnosť P3 už na novú halu vypracovala projekt a chcela by ju začať stavať v októbri. Hotová by mala byť na začiatku druhej polovice budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies